Следвайте Гласове в ТелеграмКандидатът за кметския пост в София Васил Терзиев

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКандидатът за кметския пост в София Васил Терзиев
Коментари Харесай

Васил Терзиев за фирмите, спечелили проекти за милиони: Поздравявам ги и се гордея, че съм ги подкрепял!

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Кандидатът за кметския пост в София Васил Терзиев разяснява новината, че компании, свързани с ръководещите са измежду спечелилите милиони по планове от Плана за възобновяване.

Проверка на Actualno.com откри, че най-малко три от печелившите сдружения са свързани с " Продължаваме промяната " - една от партиите от ръководещата коалиция. Вчера Министерството на нововъведенията и растежа през вчерашния ден изпратиха обяснение за програмата, в това число лист с европейските експерти-оценители. В него има и българи, чиито имена са обществено налични.

Коментарът на Терзиев

" В България има два свята на бизнеса. Единият е новаторски, който се състезава на световния пазар и създава търсени артикули. Бизнес, който взема решение същински проблеми. Вторият тип е бизнесът, който пораства единствено поради близостта си до страната. Тук значимото е не каква добавена стойност произвеждаш, а с кого играеш карти и тенис. Този е бизнесът, който усвоява, а резултати няма ", написа той във Фейсбук.

" От години работя за развиването на новаторски бизнес в България, който освен да основава работни места, само че и да слага България на международната карта като място, където нововъведенията са вероятни. Инвестирал съм в над 100 софтуерни компании и съм подкрепял фантазиите на хиляди младежи с хрумвания. И всичко това с персонални пари, доста работа и старания, без дейна помощ от страната ", безапелационен е кандидат-кметът.

По думите му за първи път български компании получават Печат за високи достижения (Seal of Excellence) – единствено 17 в конкуренция с над 5000 на европейско равнище.

" Всичко това се случва доста преди да сме в днешната политическа обстановка – преди повече от 2 години. За да получат това финансиране, всички новаторски компании са минали през извънредно прецизната селекция на централизираната европейска стратегия European Innovation Council (EIC) с оценители от целия свят ", добавя Терзиев.

Според него към момента липсва систематичност и стратегическо мислене на национално равнище, с цел да имаме повече компании, финансирани от EIC. " По тази причина България е на едно от последните места по брой финансирани компании за развойна активност. За страдание България е и последната страна в Европа (заради забавянията по ПВУ), която дава това финансиране ", написа претендентът за кмет на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Поздравявам тези компании за постигнатото от тях. Само мога да се гордея, че по някакъв метод съм подкрепял техните старания и България е на международната карта с нововъведения и положителни практики. Нека всички ние се гордеем с съумелите хора, с бизнесмените с хрумвания и храброст. Нека им дадем нашата поддръжка и като общество и като страна ", приключва той.

Инфо: actualno.com

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР